ZENsurat

released 15 June 2012
Maestra Erica – Veu
La Cremeta Arreu – Música
De Metamàthics – Ritmes
Idea original i composició – Col·labo

ZENsurat

[Valencià]

No és zen tot el que diuen que és zen

Cançó en contra de les tendències. Cuina ZEN, música ZEN, art ZEN, llibres ZEN, sabates ZEN, jardins ZEN i tots els productes ZEN que vulgues.

La Maestra Erica ens dedica unes paraules en japonés. El que ens diu és que no li acaba el nostre projecte, que la música que li hem posat no li agrada, i que no sap què és “ZEN”. Al vídeo es mostren tot tipus d’imatges relacionades amb la cultura oriental, moltes trobades buscant la paraula “ZEN”, i altres imatges experimentals amb Luci Liu, referent en arts marcials valencianes. I apareix un tercer element fonamental, els subtítols. El text descriu diferents aspectes del mode de vida ZEN, d’ací el nom de la cançó, fent referència a la censura que pateix, en aquest cas, La Maestra Erica. La informació s’ha extret de diferents llibres que tracten el tema i altres llocs web.

Així, el discurs no és el que sembla, perquè l’espectador, que en principi no té per que entendre esta llengua, es pensa que li estem explicant que vol dir el terme “ZEN”, ja que això és el que el text i el vídeo aparenten, però realment estem criticant l’ús abusiu i comercial del mateix.

ZEN5

[Español]

No es zen todo lo que dicen que es zen

Canción en contra de las tendencias. Cocina ZEN, música ZEN, arte ZEN, zapatos ZEN, jardines ZEN y todos los productos ZEN que quieras.

La Maestra Erica nos dedica unas palabras en japonés. Lo que nos dice es que no le convence nuestro proyecto, que la música que le hemos puesto no le gusta, y que no sabe que es “ZEN”. En el vídeo se muestran todo tipo de imágenes relacionadas con la cultura oriental, muchas de ellas encontradas buscando la palabra “ZEN”, y otras imágenes experimentales con Luci Liu, referente en artes marciales valencianas. Y aparece un tercer elemento fundamental, los subtítulos. El texto describe diferentes aspectos del modo de vida ZEN, de ahí el nombre de la canción, haciendo referencia a la censura que sufre, en este caso, La Maestra Erica. La información se ha extraído de diferentes libros que tratan este tema y otros sitios web.

Así, el discurso no es el que parece, porque el espectador, que en un principio no tiene por que entender esta lengua, piensa que le estamos explicando que quiere decir el termino “ZEN”, ya que eso es lo que el texto y el vídeo aparentan, pero realmente estamos criticando el uso abusivo y comercial del mismo.

Anuncis